Hadrianus kirjutas:Näeme ju ka tavaelus ja kunstis palju BDSM teemaga flirtimist. Ikka kuskil filmis ja, ütleme siis näiteks graafilisel teosel, saab keegi laksu, keegi vehib piitsaga jne. Võib öelda, et teema erutab paljusid, aga igaüks on sellega erineval kaugusel.
Nii et siis, kust alates võiks BDSM huvi üldse detekteeritav olla?
Eristaks antud juhul nn soft BDSM ja nn hard BDSM harrastajaid (ehkki ka nende terminite vahel ei saa alati päris ühest piiri tõmmata) - esimeste jaoks on eelkõige siis väikesed või ka suuremad BDSM elemendid kui vahend sekselu elavdamiseks. Või siis mõnel juhul huvitab ka puhas BDSM mingisugustegi erootiliste elamuste saamiseks paremate võimaluste puudumisel või siis täiendavaks piiride laiendamiseks (a'la oma partneriga ei saa proovida, aga petma teda ka ei hakka). Nimetaks BDSM-i elemente kui ühte võimalust piiride laiendamiseks... alternatiivid on näiteks "kolmekas", biseksuaalsed suhted jms... loomulikult on täiesti selge, et mõned piiride laiendamised võivad olla vastuvõetavad ja mõned teised kohe üldse mitte.
Aga mis puudutab seda nn hard BDSM-i ehk siis varianti, kus tõmme BDSM järgi on oluliselt tugevam kui tavaseksi järgi või siis võib küll mõlema järgi tunne olla, ent neid saab samas ikkagi piisavalt erinevatesse kategooriatesse lahterdada... no see ikkagi selge hälve või hälbimine (ma kusjuures ei mõtle seda terminit üldse halvasti, olles ju ka ise üks selline hälvik) nagu... igaks juhuks parem ei hakka siinkohal võrdlevaid näiteid tooma. Ei usu, et tingimata kaasasündinud, võib-olla seotud mingisuguste traumadega või hoopis kummaliselt positiivsete kogemustega kusagilt lapsepõlvest, aga alati ka mitte seda, võib-olla lihtsalt on kusagil tekkinud mingi kaudne, aga väga tugev assotsiatsioon antud teemaga, võib-olla ikkagi mingi füüsiline eripära (a'la kellel tekib valu tulemusena rohkem endorfiine ja kellel vähem).
Seda esimest gruppi näiteks võiks ilmselgelt soovitada otsida pigem seksuaalselt vabameelsemate (ei mõtle siin tingimata suurt partnerite arvu) inimeste hulgast... kes on oma piire juba natuke avardanud, see on kindlasti ka teistele võimalustele, sealhulgas BDSM elementidele, vähemalt mõelnudki ja kui mitte proovinud, siis äkki siiski valmis huvi pärast proovima. Kuigi on muidugi märgatav tõenäosus, et tegu on ikkagi selgelt kodusesse magamistuppa jäävate mängudega, mis võõraid ei puuduta. Ma ise eriti filmisõber ei ole, aga mulle on öeldud, et üldiselt filmides rõhutakse ikkagi rohkem soft BDSM-ile kui võimalikule eelmängule (mis võib ja võib mitte seksiga lõppeda, kuid osalejate ideaalis ilmselt ikkagi lõpeks).
Teine grupp on siis need päris "pervod", nendega on siis mõnes osas raskem, mõnes lihtsam. Ausalt öeldes ma isegi kuigi palju võimalusi sellistega väljapool netiportaale ja temaatilisi üritusi kohtuda ja suhtlema hakata ei leiagi... kui tegu on nö "kapis oleva" või seda külge endas eitava persooniga, siis pigem kahtlustaks, et tegu võib olla ka muidu suhteliselt kinnise ja raskesti ligipääsetava isikuga. Kui ta end selles teemas juba mugavalt tunneb, siis suure tõenäosusega on ta häbist üle saanud ja ehk isegi otsib ise võimalust teema ülesvõtmisest... kui aga häbeneb seda külge endas, siis tõenäoliselt ka kardab neid teemasid eriti... tegu on sellisel juhul ikkagi inimese seksuaalse identiteediga nr 1 ja seega kui ta ei ole leidnud võimalusi oma seksuaalsete huvide realiseerimiseks, on ta ilmselgelt seksuaalses mõttes täiesti pärsitud. Seega tuleb siis neile läheneda näiteks sarnaselt mõnele nn tavanohikule, kel pole mingitel põhjustel õnnestunud seksuaalseid kogemusi hankida ja loomulikult on sellisel juhul lähenedes ülisuur risk teist riivata või ta muul viisil ära hirmutada.
Ehk siis äkki julgeks soft bdsm-i kalduvate huviliste detekteerimiseks ja nendega suhtlemiseks võtta lihtsalt seksuaalteemade suhtes vabam hoiak, igasugusest flirdist sobivatel teemadel kinni hakata jms. Hard bdsm-i kalduvate huviliste detekteerimiseks pigem pakuks et igasugune psühholoogi või psühhoanalüütiku hoiak tuleb kasuks, aga sobivatest jututeemadest kinni võtta ning inimeste reaktsioone vaadata tasub siingi. Ma kusjuures arvan, et ka hard bdsm esindajatel on võimalus BDSM maailm ära proovida ning lõpuks ikka tavalise elu juurde pöörduda... aga igal juhul on teema ära proovimine nende isiksuse arengus ülioluline etapp, mitte lihtsalt väike vürts. Nagu ka soft BDSM juurest võib jõuda sinnani, et BDSM muutub kõige olulisemaks ja asjaks iseeneses.
Ma jah, tegelen ise ka päris aktiivselt antud teemaga ja kohati tundub, et vähemalt neti teel võib küll BDSM teemaga päris vabalt flirtida... sest hiljuti ka ühte mitmeid päevi kestnud ja üsna põhjalikku temaatilist arutelu ühe naisterahvaga (küll läbi neti, ehkki tean teda ka reaalses elus) küsis ta ühel hetkel ikka et "ega sa ikka tegelikkuses ju ometi ei tegele taoliste asjadega... mulle kogu aeg tundub, et sa seal teisel pool arvutiekraani taga tegelikult lollitad mind ja samal ajal pugistad omaette naerda". Reaalse elu suhtluses on keerulisem, vähemalt minul ei ole õnnestunud neist teemadest nö möödaminnes rääkida, kehakeel ja hääletoon kipub liiga palju reetma... tänu mille ma reaalses kindlasti nii vabalt "asjasse mitte pühendatutega" suhelda ei saa. Kuid igal juhul ma üritan ning kui kellelgi on konkreetseid kogemusi selles osas, siis pakun, et siin oleks just õige koht neist rääkida.
P.S. Jäin mõtlema, kuhu alla tuleks liigitada D/s paarisuhe... aga ilmselt oleneb see ikkagi osaliste psühholoogiast - kui ikka tavaline vanillasuhe eriti midagi ei pakuks, on selline suhe ka ilmselt hard BDSM... aga eks need piirid olegi tegelikult meelevaldsed, ajas muutuvad ja mõningatest välistest asjaoludest olenevad.
e.
Kõige suuremad aarded on peidus inimhinge sügavustes...